FaniPerfum.pl - forum, opinie o perfumach damskich i męskich.

Witaj na forum o perfumach FaniPerfum.pl !!!

Znajdziesz tu wiele ciekawych informacji, porad, opinii na temat perfum damskich, męskich jak i uniwersalnych.

Aby mieć pełen dostęp do naszego forum należy się zarejestrować.
Platforma Facebook

Zamknięty wątek
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11
  1. #1
    Awatar Maciek
    Administrator

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Oct 2010
    Lokalizajca:
    Wrocław
    Posty:
    5,570
    Ulub. perfumy:
    Tom Ford Noir EDP, Idole de Lubin, Dior Homme

    Domyślnie Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    W tym temacie umieszczamy swoje recenzje perfum odnośnie konkursu: http://www.faniperfum.pl/test-197/ko...agrances-3719/
    - Prowadzisz własny blog o kosmetykach/urodzie i chcesz umieścić informację o nim na forum? Zapraszam do tego działu
    - Specjalne promocje dla użytkowników forum - KLIK


  2. # ADS
    FaniPerfum.pl
    Dołączył
    Always
    Lokalizajca
    Advertising world
    Posty
    Many
     

  3. #2
    Awatar hubi87

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Aug 2011
    Posty:
    1,728
    Ulub. perfumy:
    Chanel Allure Cologne Sport, Creed Himalaya, Armani Mania

    Domyślnie Odp: Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    L’EAU Froide, czyli lutensowska anatomia odświeżenia
    Trawa spowita szronem, zwiastującym rychłe nadejście zimy i garść letnich wspomnień, trzymających się mnie kurczowo. Gdybym miał jednym zdaniem, metaforycznie (bo inaczej trudno) opisać L’Eau Froide wyglądałoby to właśnie tak.
    Tytułowe L’Eau Froide w założeniu Serge Lutensa i Ch.Sheldrake’a miało wywrócić do góry nogami dotychczasowe spojrzenie na całą markę i tym samym podkreślić kompletność spektrum zapachowego kuźni Lutensa. Projektanci podjęli tu nie lada wyzwanie, któremu z nawiązką sprostali, bowiem we Froide, w pełni uzyskano zamierzony efekt, dosłownie lodowatej cieczy. Pierwsze nuty serwują Nam całą ferię świeżości o charakterze zielono-aldehydowo-wodnym, za tę orzeźwiającą wilgoć jest odpowiedzialna mięta z asystującymi jej nutami morskimi.Po interesującym wstępie przechodzimy do sedna kompozycji i zasadniczego rytmu pachnidła.., w którym pojawia się majestatyczne, somalijskie kadzidło(Boswellia sacra). Zawarty w nim sok żywiczny, tworzy olibanum, które odpowiada za dymną, sucho-wytrawną odsłonę zapachu, dając przy tym odczucie komfortowego chłodu i elegancji. Designerzy z mistrzowską sobie intuicją wychwytują jakby moment przechodzenia wody w lód. Dochodzi wręcz na naszej skórze do pojedynku suchości i wilgoci, ciepła i zimna. Piżmowy finał owej wirtuozerii nie jest zaskakujący, aczkolwiek subtelnie zmysłowy, podkreślony nutami pieprzno-drzewnymi. Design flakonu minimalistyczny, utrzymany w klimacie serii prostokątnej, świetnie koresponduje z wymową pachnidła. Dzierżąc w ręku stumililitrowy flakon mamy wrażenie niemal bezpośredniego obcowania z dopiero co ociosaną bryłą lodu…
    Ostatnio edytowane przez hubi87 ; 06-12-2013 o 09:18

  4. #3
    Awatar Showly

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Dec 2013
    Posty:
    1
    Ulub. perfumy:
    Gucci Calvin Klein Valentino

    Domyślnie Odp: Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    Zamykam oczy i doznaję rozdwojenia jaźni. Czy to najprzyjemniejszy ze stanów jakie miałem okazję odczuwać w rzeczywistości czy sen na jawie, odbiegający od tego co ziemskie i przyziemne ?
    Tak drodzy państwo, zapach " L'HUMANISTE. FRAPIN " właśnie tak oddziałuję. Tradycja zapisana w rodzinnej głębi sieję dalsze żniwa.
    Pobudza każdą część, poczynając od wzgórków czworaczych górnych mózgu, kończąc na płatkach zastawki mitralnej serca.
    Według mojego nosa kardamon to główna nuta zapachu. Pobudza, dodaję, ujmuję i skłania. Ponadprzeciętnie drobiazgowa woń, dopracowana do ostatniego szczegółu, żaden ze składników nie dominuję, żaden ze składników nie znaczy mniej. Wszystkie tworzą jedną wspólną całość, czasami mam wrażenie, nadczłowieczą całość. Zapach ten zrywa osadzoną w nazwie zasadę humanizmu, góruję nad nią, doskonale współgra z człowiekiem dla człowieka.
    Wizerunkowo prezentuję się dostojnie. Stu mililitrowa buteleczka zaprojektowana z myślą o swoim wnętrzu ma świadomość tego, że zawiera bogatą głębie najwyższej jakości.
    Kompozycja dedykowana dla każdego, kto widzi więcej i pragnie widzieć więcej. Płeć niezależna.
    Ostatnio edytowane przez Showly ; 06-12-2013 o 12:19

  5. #4
    Awatar Dorotka Gargas

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Dec 2013
    Posty:
    1

    Domyślnie Odp: Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    CITRIC METAL KAMASUTRA-perfumy świeże, kuszące, przywołujące
    na myśl słoneczne, ciepłe dni lata. Skrywające tajemnicę w zamkniętej buteleczce
    dopełnionej zdjęciem dla jednych szokującym zaś innych nie,
    pasującym do kompozycji perfum idealnie, stworzone przez mistrzynie,
    osobę elokwentną i dojrzałą czyli Karine Dubreuil-nosa firmy L'Occitane, która wykreowała
    już kilkanaście eleganckich i dopracowanych w każdym calu wód toaletowych.
    Marki dynamicznie się rozwijającej, specjalizującej się w tworzeniu niezwykłych
    i nowoczesnych wartych swojej ceny perfum nie tylko dla koneserów.
    Po aplikacji zaskakują kompozycją: świeżym zapachem cytrusów, który utrzymuje
    i zmienia się prze cały dzień, dzięki nutą w końcowej fazie do pięknego
    słodkiego, uwodzącego, który oprócz właścicielki oczaruje
    każdego mężczyznę blisko niej się znajdującego.

  6. #5
    Awatar Molly

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Dec 2013
    Posty:
    3
    Ulub. perfumy:
    Chanel 5

    Domyślnie Odp: Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    Linia perfum Neotantric Fragrances podjęła próbę kreacji świadomości. Uśpiony umysł nie walczy z ego. Wszystko zdaje się płynąć, wszystko wraz z odczuwalnym sensem istnienia w tym momencie, TU I TERAZ bez zbędnych hamulców, zbędnego balastu przeszłości oraz przyszłości.
    TERAZ obecne dosłownie w każdym momencie egzystencji, przechodzi przez ciało niczym przyjemny prąd, za sprawą Celine Ripert i jej zapachu Killer Honey. Kreatorka zjednała sobie najwytrawniejsze koneserki mocno kobiecych zapachów. Kompozycja, która jest ciągłym zapomnieniem, wolnością, roztargnieniem, dosłownie porywa w inny wymiar rzeczywistości.
    Różowy pieprz oraz Ylang Ylang wyciszają umysł powodując swoistą hipnozę. Naturalna żywica wita nas już od samego progu i zaprasza w podróż do głębi nieznanego, budzącego lekką niepewność świata. Uczucie ekstazy rośnie za sprawą lilli , jaśminu oraz lekko wyczuwalnej brzoskwini- to dotyk natury, surowej, brutalnej a zarazem pięknej natury. Kompozycja dosłownie "żyje" na skórze, dając uczucie prawdziwego zjednania z przyrodą. Mech oraz żywica w tym tańcu kobiecej ekspresji, to wyraźny sygnał ,iż zapach nie jest przeznaczony dla niepewnej siebie dziewczynki, a dla kobiety świadomej swojego piękna zarówno fizycznego jak i piękna duszy.
    Killer Honey to wyzwolenie, które budzi pożądanie od pierwszej sekundy. Fascynacja którą zapamiętuje się do końca życia. Flakon to prosty zimny ,a zarazem pełen odwagi projekt. Zdjęcie kobiety i mężczyzny - wolnych w swoim "bezruchu", staje się swego rodzaju odpowiedzią na pytanie czego poszukuje współczesna kobieta.

  7. #6
    Awatar swita77

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Jul 2013
    Lokalizajca:
    Wielkopolska
    Posty:
    6
    Ulub. perfumy:
    Chloe Innocence

    Domyślnie Odp: Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    Soir de Lune, czyli Wieczór przy Księżycu według Sisley jest magiczny, pachnie niejednoznacznie. Mocny, dramatyczny wstęp otwierają cytrusy. W nucie głowy jest ich sporo, nadają one kompozycji świeżości i wyrazistości. Cytryna, bergamotka, pomarańcza i mandarynka nie współzawodniczą, raczej grają symfonię. Po kilkunastu minutach zapach staje się krystalicznie chłodny, przejrzysty i lekko gorzkawy za sprawą ziół: kolendry, gałki muszkatołowej i ziela angielskiego. Łagodnie przechodzi w nutę serca, otwierającą się niepokojąco zmysłowym bukietem kwiatów: róży, mimozy, jaśminu, lilii, konwalii i irysa. Nuta bazy jest ciepła, otulająca, lekko orientalna za sprawą paczuli, drewna sandałowego, piżma i dębowego mchu. Delikatna słodycz wytrawnego miodu i soczystej brzoskwini podkreśla aksamitno-pudrowy charakter kwiatów. Róża jest wyczuwalna do samego końca a zapach jest trwały, utrzymuje się nawet do kilkunastu godzin. Powtórzę za Abelardem z Imienia róży: „dziękuję za wspaniałe róże, świeżość i woń róż”.
    Dominique Ropion, twórca i współautor kilkudziesięciu zapachów (m.in. Euphoria Calvina Kleina, kilku wersji Alien Thierry Muglera, La Vie Est Belle Lancôme), stworzył arcydzieło sztuki perfumiarskiej, kwintesencję założeń marki Huberta d’Ornano. Sisley to wyjątkowe produkty stworzone w oparciu o innowacyjne założenia fitokosmetologii, zawierające wyciągi z roślin i naturalne olejki.
    Bogate a jednocześnie lekkie i finezyjne perfumy odsłaniają swe piękno stopniowo. Ponadczasowy klasyk nie jest dla każdego – to on wybiera kobietę, która będzie go nosić. Mieni się i wibruje jak zorza na nocnym niebie, pokazując wiele twarzy: szyprową, owocową, słodko-gorzką, kwiatową, przyprawową. Powstały w roku 2006 po ośmiu latach prac. Flakon wieńczy piękna rzeźba polskiego artysty Bronisława Krzysztofa, pokryta srebrem i nałożona na korek z żywicy.

  8. #7
    Awatar marta34

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Apr 2013
    Posty:
    7

    Domyślnie Odp: Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    feminite ideał.jpgfeminite2.jpg




    SERGE LUTENS to człowiek , który stworzył własną legendę za życia, założyciel marki i kreator wielu pięknych zapachów.
    Pod jego czujnym okiem a przede wszystkim doskonałym powonieniem i talentem powstaje dzieło sztuki perfumeryjnej pod nazwą FEMINITE DU BOIS ,którego twórcą jest równie utalentowany kreator Christopher Sheldrake. Rozpylam wokół siebie obłok perfum, zamykam oczy i przenoszę się do gęstego lekko mrocznego lasu ,spowitego mgłą o nietypowym lekko purpurowym kolorze, to las Alicji z Krainy Czarów, jestem po drugiej stronie lustra. Biegnę ścieżką wśród drzew cedrowych , lekko przestraszona ale też zafascynowana tajemnicą miejsca ,w którym się znalazłam. Nagle las się przerzedza i na środku polany moim oczom ukazuje się mała drewniana chatka, spowita w tej samej purpurowej mgle. Wodzona ciekawością, zaglądam przez okno i oczom moim ukazują się kosze pełne brzoskwiń i śliwek, miski wypełnione kandyzowanymi owocami, słoje pełne miodu. Na stole stoi wazon wypełniony pięknymi różami,a w powietrzu unosi się zapach przypraw,imbiru, cynamonu i goździków...Nagle do moich uszu dochodzi jakiś dźwięk, w tej samej chwili dostrzegam króliczka i postanawiam pobiec za nim...gdziekolwiek mnie poprowadzi mój mały przyjaciel to ten tajemniczy mroczny las jest tak piękny że chcę w nim zostać ...Otwieram oczy ,i już wiem że znowu poniosła mnie wyobraźnia, w dłoniach trzymam kształtny, smukły i dzięki tej prostocie piękny i luksusowy flakon perfum Serge Lutens-Feminite Du Bois, zapach, bajkowych doznań!
    Ostatnio edytowane przez marta34 ; 13-12-2013 o 20:39

  9. #8
    Awatar mika19

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Dec 2013
    Posty:
    1

    Domyślnie Odp: Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    Soir de Lune (motywacja +wiedza) x wysiłek +wytrwałość do kwadratu = SUKCES
    Wygrały marzenia...

  10. #9
    Awatar Iowna M.

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Dec 2013
    Posty:
    3
    Ulub. perfumy:
    cacharel amor, amor, lanvin marry me

    Domyślnie Odp: Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    Lulucastagnette ~ Luluforever

    Zapach stworzony przez paryską markę Lulu Castagnette jako uzupełnienie modnych ubrań i dodatków.
    Kreatorka dobrego stylu - Karine Dubreiul stworzyła wiele kreacji zapachów. Okrzyknięta mianem "kobiety nos" powołała do życia Luluforever, by owiać kobietę nutą tajemniczości, indywidualności, kobiecości i dobrego samopoczucia. Karine Dubreiul często podkreśla, że w jej przypadku to uczucia odgrywają najważniejszą rolę w procesie tworzenia idealnego zapachu.

    Perfumy Luluforever idealnie pasują do młodych i energicznych kobiet, kuszących i pewnych siebie a zarazem tajemniczych. Jeśli jesteś kobietą modną, aktywną, ceniącą wolność i niezależność, czerpiącą z życia pełnymi garściami wszystko to, co najlepsze, jeśli lubisz kwiatowo-owocową świeżość, jest to zapach dla Ciebie. Radość płynąca z Luluforever poprawi nastrój nie tylko Tobie, ale i wszystkim wokół - bo przecież o to chodzi, by zapach był dopełnieniem Twojej czarującej osobowości

    Podążając wgłąb niezależności i piękna, w kompozycji kwiatowo-cytrusowej napotykamy bogatą nutę głowy a tam: bergamotkę, czereśnię oraz yuzu (grejpfrut japoński), które pobudzają, dają uczucie świeżości i oczyszczają umysł,
    w głębi odzywają się nuty serca - jaśmin, Nashi i ananas, które dodają elegancji, romantyzmu i niwelują siłę "cięższych" składników zapachu, bogactwem są nuty bazy: cedr, białe piżmo i drzewo sandałowe - wydobywające głębię pozostałych woni i najdłużej jak tylko możliwe pozwalające cieszyć się zapachem.

    Cały Twój świat, pełnia szczęścia oraz to, że patrzysz na świat przez różowe okulary i jesteś spontaniczna - to wszystko zamknięte jest w rozkosznym, kobiecym i oryginalnym flakonie, sprawdź to ;-)

  11. #10
    Awatar marcia7

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Dec 2013
    Posty:
    1
    Ulub. perfumy:
    davidof

    Domyślnie Odp: Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    Teo Cabanel
    Julia

    Francuska marka Téo Cabanel swymi korzeniami sięga końca XIX w. kiedy to francuski lekarz i chemik stworzył pierwsze perfumy. Specjalizował się w wyszukanych wodach kolońskich oraz specjalnych zapachach do perfumowania chustek. Jego zapachami otaczali się holenderscy książęta z rodu Windsorów. Następnie jego tradycję kontynuowała córka a obecnie pała się nią jego córka chrzestna Caroline Ilacqua, która wraz z perfumiarzem Jeanem-Françoisem Lattym tworząy nowe zapachy bazując na 150 oryginalnych formułach.

    Julia to niezwykle esencjonalne owocowo-kwiatowe połączenie. Łączy w sobie sad z sycylijskimi mandarynkami oraz rabarbarowo-porzeczkowym drink. W sercu odnajdujemy kompozycję jaśminu, fiołka i hiacyntu. Całość natomiast wieńczy gorąca woń drzewa sandałowego i kadzidła z cytrusowo-malinowym w piżmowej chmurce. Bardzo wyrafinowane, z nutką tradycji. Łączy w sobie subtelność i niepowtarzalność a to wszystko zamknięte w niezwykle dizajnerskiej i kobiecej buteleczce.

  12. #11
    Awatar Maciek
    Administrator

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Oct 2010
    Lokalizajca:
    Wrocław
    Posty:
    5,570
    Ulub. perfumy:
    Tom Ford Noir EDP, Idole de Lubin, Dior Homme

    Domyślnie Odp: Zgłaszane recenzje - konkurs "Naciekawsza recenzja"

    Cytat Zamieszczone przez marcia7 Zobacz posta
    Teo Cabanel
    Julia

    Francuska marka Téo Cabanel swymi korzeniami sięga końca XIX w. kiedy to francuski lekarz i chemik stworzył pierwsze perfumy. Specjalizował się w wyszukanych wodach kolońskich oraz specjalnych zapachach do perfumowania chustek. Jego zapachami otaczali się holenderscy książęta z rodu Windsorów. Następnie jego tradycję kontynuowała córka a obecnie pała się nią jego córka chrzestna Caroline Ilacqua, która wraz z perfumiarzem Jeanem-Françoisem Lattym tworząy nowe zapachy bazując na 150 oryginalnych formułach.

    Julia to niezwykle esencjonalne owocowo-kwiatowe połączenie. Łączy w sobie sad z sycylijskimi mandarynkami oraz rabarbarowo-porzeczkowym drink. W sercu odnajdujemy kompozycję jaśminu, fiołka i hiacyntu. Całość natomiast wieńczy gorąca woń drzewa sandałowego i kadzidła z cytrusowo-malinowym w piżmowej chmurce. Bardzo wyrafinowane, z nutką tradycji. Łączy w sobie subtelność i niepowtarzalność a to wszystko zamknięte w niezwykle dizajnerskiej i kobiecej buteleczce.
    Niestety, ale recenzja dodana po ustalonym czasie nie będzie brana pod uwagę. Wiem, że to minuta, ale muszę być sprawiedliwy wobec innych użytkowników, którzy brali udział w konkursie (było 12 dni na dodanie opinii).
    - Prowadzisz własny blog o kosmetykach/urodzie i chcesz umieścić informację o nim na forum? Zapraszam do tego działu
    - Specjalne promocje dla użytkowników forum - KLIK


Zamknięty wątek

Podobne wątki

  1. Szukam czegoś w stylu "Tom Tailor Rock Your Life"
    Przez Adrian Kaszny w dziale Perfumy męskie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 21-11-2013, 21:23
  2. Szukam "Le Male" i "212 Men"
    Przez friendchild w dziale Kupię
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 20-05-2013, 17:46
  3. Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 14-08-2012, 19:19
  4. 2011 Fifi Awards - "Oskary perfumiarstwa"
    Przez Maciek w dziale Ogólnie o perfumach
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 25-12-2011, 22:14

Uprawnienia umieszczania postów

  • Możesz zakładać nowe wątki
  • Możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56