FaniPerfum.pl - forum, opinie o perfumach damskich i męskich.

Witaj na forum o perfumach FaniPerfum.pl !!!

Znajdziesz tu wiele ciekawych informacji, porad, opinii na temat perfum damskich, męskich jak i uniwersalnych.

Aby mieć pełen dostęp do naszego forum należy się zarejestrować.
Platforma Facebook

Zobacz wyniki ankiety: Który najlepszy?

Głosujących
5. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Davidoff Echo

    0 0%
  • Lacoste Red

    0 0%
  • Kenzo Homme

    3 60.00%
  • Hugo Boss Energise

    2 40.00%
Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 16
Like Tree3Likes

Wątek: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

  1. #1
    Awatar Pacquiao

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Apr 2015
    Posty:
    11
    Ulub. perfumy:
    Calvin Klein, Mexx, Hugo Boss, David Beckham, Ferrari

    Domyślnie Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Testowałem ostatnio w perfumerii kilka próbek perfum i nie jestem do końca przekonany co wybrać. Z własnego doświadczenia, co byście doradzili?

  2. # ADS
     

  3. #2
    Awatar Fairy
    Banned

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Dec 2014
    Lokalizajca:
    Warszawa
    Posty:
    1,544
    Ulub. perfumy:
    ....niestety wiele.......

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Najchętniej kolejne testy...

    A jeśli już musi być któryś z powyższych to tylko Kenzo pour Homme.

  4. #3
    Awatar Pacquiao

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Apr 2015
    Posty:
    11
    Ulub. perfumy:
    Calvin Klein, Mexx, Hugo Boss, David Beckham, Ferrari

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    A co, masz jakieś inne propozycje?

  5. #4
    Awatar Fairy
    Banned

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Dec 2014
    Lokalizajca:
    Warszawa
    Posty:
    1,544
    Ulub. perfumy:
    ....niestety wiele.......

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Miałabym, jakbyś określił swoje preferencje...

  6. #5
    Awatar yhmmma

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Oct 2012
    Posty:
    2,363

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Zależy jakiego zapachu szukasz - codziennego, na wyjścia etc.

    Określ może trochę więcej czego oczekujesz od zapachu

    Wybrać musisz sam - ten co najbardziej Ci się podoba

  7. #6
    Awatar Pacquiao

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Apr 2015
    Posty:
    11
    Ulub. perfumy:
    Calvin Klein, Mexx, Hugo Boss, David Beckham, Ferrari

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Ogólnie zawsze szukam czegoś na co dzień i okazjonalnego. Także kupuję zawsze dwa perfumy, choć bardziej to chyba w formie zapachu, bo dla młodego faceta ciężko znaleźć coś "eleganckiego"-nie pasowałby mi jakiś Hugo Boss Hugo czy Element.

    Lubię zapachy nie za mocne ale towarzyszące, krążące wokół mnie. Lubię zapachy, który rozwijają się, a nie są sztywne jak np Joop Home. Coś właśnie w stylu Kenoz Homme czy Boss XY

  8. #7
    Awatar Fairy
    Banned

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Dec 2014
    Lokalizajca:
    Warszawa
    Posty:
    1,544
    Ulub. perfumy:
    ....niestety wiele.......

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Sugeruję wypróbować jak niżej :


    Aqva Pour Homme Bvlgari
    Moschino Forever Moschino
    Eternity Calvin Klein
    Aqua di Roma Uomo Laura Biagiotti
    CH Men Sport Carolina Herrera
    Pure Cedrat Azzaro
    Givenchy pour Homme Blue Label

    Moim zdaniem pasują spokojnie dla 25+ i na dodatek można je kupić za przeciętnie akceptowalną kwotę ...
    Dla mnie wszystkie one są lepsze od Bossa i Lacoste, a na pewno nie gorsze niż Kenzo pour Homme.

  9. #8
    Awatar Maciek
    Administrator

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Oct 2010
    Lokalizajca:
    Wrocław
    Posty:
    5,570
    Ulub. perfumy:
    Tom Ford Noir EDP, Idole de Lubin, Dior Homme

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Kenzo Pour Homme - zdecydowanie
    - Prowadzisz własny blog o kosmetykach/urodzie i chcesz umieścić informację o nim na forum? Zapraszam do tego działu
    - Specjalne promocje dla użytkowników forum - KLIK


  10. #9
    Awatar yhmmma

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Oct 2012
    Posty:
    2,363

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Kenzo pour homme super na co dzień, ale nie wiem jak bedzie sie spisywał w upale.
    Hugo boss energise to mój nr. 1 od długiego czasu jeśli chodzi o zapachy uniwersalne


    Tapatalk

  11. #10
    Awatar Pacquiao

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Apr 2015
    Posty:
    11
    Ulub. perfumy:
    Calvin Klein, Mexx, Hugo Boss, David Beckham, Ferrari

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Fairy...
    Tak czytając Twoje posty wydaje mi się, że masz pojęcie o tym wszystkim tak więc może wyjaśnisz mi pewne rzeczy.
    Dlaczego uważasz, że HB jest marką "gorszą" od np Azzaro? Mi się wydawało, że Boss to raczej coś z dobrej półki?
    Które z marek określiłabyś jako "wartościowe"?

  12. #11
    Awatar Pacquiao

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Apr 2015
    Posty:
    11
    Ulub. perfumy:
    Calvin Klein, Mexx, Hugo Boss, David Beckham, Ferrari

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Jak długo "trzyma" się na Tobie Energise?

  13. #12
    Awatar Pacquiao

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Apr 2015
    Posty:
    11
    Ulub. perfumy:
    Calvin Klein, Mexx, Hugo Boss, David Beckham, Ferrari

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Ogólnie szukam czegoś na 23 lata
    Azzaro Chrome z tego co wyczytałem jest też godne uwagi? Jak uważacie?

  14. #13
    Awatar Pacquiao

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Apr 2015
    Posty:
    11
    Ulub. perfumy:
    Calvin Klein, Mexx, Hugo Boss, David Beckham, Ferrari

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    I co to są marki "FASHION"? Sorry, ale nigdy się tym nie interesowałem

  15. #14
    Awatar yhmmma

    Status
    Offline
    Dołączył:
    Oct 2012
    Posty:
    2,363

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Więc tak - ogólnie rzecz biorąc Azzaro, Boss, Chanel, Dior itd. - to marki mainstremowe - czyli ogólnie dostępne.
    Dla Ciebie akurat - to nie powinno mieć żadnego znaczenia bo Ty nie zobaczysz wielkich różnic w jakości tych pachnideł - jako, że jesteś laikiem, dlatego też nie zawracałabym sobie tym głowy zupełnie.

    Po prostu musisz kierować się tym co Ci się podoba - ale nie na bloterku[ papierku] tylko na sobie. Kup próbki, testuj te zapachy na sobie - tylko na sobie ocenisz jak zapach się układa, jaką ma trwałość itd.

    Energise na mnie trzyma - 8-12 h - ale stara wersja, obecna znacznie słabsza.
    Econochrist and Louve like this.

  16. #15
    Awatar cycuu89

    Status
    Offline
    Dołączył:
    May 2013
    Posty:
    131
    Ulub. perfumy:
    Versace Medusa pour Homme, YSL La Nuit,

    Domyślnie Odp: Kwestia wyboru. Opinie mile widziane.

    Cytat Zamieszczone przez Pacquiao Zobacz posta
    Ogólnie szukam czegoś na 23 lata
    Azzaro Chrome z tego co wyczytałem jest też godne uwagi? Jak uważacie?
    Wydaje mi się że szukanie czegoś na 23 lata mija się z celem

    A co do perfum wymienionych przez ciebie to jak najbardziej polecam Hugo Boss Energise. Wydaje mi się idealnym zapachem na co dzień. Na twoim miejscu nie patrzyłbym na marki bo każdej znajdziesz świetne, bardzo dobre jak i beznadziejne kompozycję.
    Z tego co czytałem to wiem że Fairy przywiązuje uwagę do tego przez kogo dany zapach został stworzony. A to chyba nie jest kryterium którym powinieneś się kierować przy ewentualnym zakupie.
    Od siebie mogę dodać jeszcze takie perfumy:
    Versace Pour Homme - lekki świeży idealny na cieplejsze dni z dobrą projekcją i trwałością
    Usher He- Fajny słodki zapach idealny na wieczorne wyjścia w letnie i wiosenne wieczory
    Boss Bottled Night Zapach również bardziej na wieczorne wyjścia niż do codziennego użytku. Mimo że nie zbiera wielu pozytywnych opinii to mi osobiście bardzo się podoba i cienie go wyżej niż szarego Bossa
    Moschino Forever idealny do codziennego użytkowania
    Jak mi jeszcze cos przyjdzie do głowy to dopisze Ale wydaje mi się że nie szukasz czegoś super wyrafinowanego tylko po prostu chcesz dobrze pachnąć więc jak najbardziej polecam Hugo Boss Energise, na 100 % się nie zawiedziesz
    Econochrist likes this.

Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Opinie
    Przez Econochrist w dziale Problemy/sugestie dotyczące forum
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-10-2013, 06:57
  2. potrzebuję opinie o avon pure O2
    Przez Nakano w dziale Perfumy męskie
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 24-07-2013, 16:26
  3. opinie dot. perfum
    Przez hubi87 w dziale Problemy/sugestie dotyczące forum
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 05-08-2012, 20:51
  4. LANCOME MIRACLE L'AQUATONIC jakieś opinie ?;)
    Przez hubi87 w dziale Perfumy męskie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 02-04-2012, 12:51

Uprawnienia umieszczania postów

  • Możesz zakładać nowe wątki
  • Możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56